Tredje praktikveckan är förbi

Måndag och tisdag var jag på Neonatalen. Det var ok men inte riktigt min grej. Sjuka barn, för tidigt födda barn och mycket teknik. Men intressant att se hur de arbetar med barnen och familjerna. 

Onsdag och torsdag var jag på Antenatalen där det kommer gravida mammor med olika besvär till exempel hotande förtidsbörd, cervixinsufficiens, vändningar, högt blodtryck, preeklampsi, infektioner m.m. Vissa blir inlagda medan vissa bara är där ett oar timmar. Fick vara med på en vändning, från säte till huvud. Väldigt coolt! Läkaren tryckte ner handen på övre delen av magen och vände sedan barnet utifrån med armen och händerna. Hon lyckades, 50% av vändningarna lyckas. 

(null)

Längtar tillbaka till förlossningen faktiskt. 6 veckor till ska jag vara där och min handledare och jag bestämde att jag ska ha ansvar för en kvinna med partner. Det har varit så rörigt med flera olika kvinnor samtidigt. Nu vill jag se normala vaginala förlossningar! Jag vill knyta an till paret, göra yttre och inte undersökning, prata om smärtlindring och liksom ta eget ansvar. Så jobbigt att vara student när man är van att jobba "själv" med patienter. Självklart ska handledaren vara där också för det är mycket jag inte kan/vet. 

Idag var jag ledig så åkte och veckohandlade i förmiddags, så skönt med lite människor. 

Sedan blev det utvecklingssamtal med Henry. Sammanfattning: prata mindre, jobba mer på lektionen och var mer emgagerad i klassen så kan du höja dina betyg. Han har ok betyg men man ska alltid sträva högre tycker jag (högpresterande mamman). 🤩

(null)
I helgen är jag ledig så det blir en mamma-Henry dag och vi ska gå på bio, äta ute och shoppa lite fotbollskläder. Henry har börjat i Segeltorps fotbollsklubb förra året och verkar ta det på allvar denna gång 😄

På kvällen blir det Mello 2 yeah, kommer tyvärr missa både Mello 3 och 4 samt finalen pga praktiken 😥😥😥
Inte samma sak att se reprisen...

Ni får ha en fin helg gott folk! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0