Första praktikveckan fortgår

I tisdags var det heldag i skolan för att öva på perinealskydd, NEO-HLR, upprätta ställningar och suturering. 

I onsdags var min första dag på praktiken och wow vilken intensiv första dag! Direkt på morgonen blev det ett akut prematurt kejsarsnitt, tvillingar. Fick på mig sterila kläder för första gången men tog inte emot barnen själv då det var första dagen/gången med kejsarsnitt.
Sedan fick vi ta hand om en omföderska som födde vaginalt men där barnet fick bradykardi sista minutrarna under förlossningen vilket innebär att barnet inte får ordentligt med syre. Barnmorskan sprang med barnet till barnbordet för att återuppliva det. Det var traumatiskt men allt gick bra! Men sedan fick vi inte ut moderkakan så hon blödde massor och fick springas till akutoperation... Vi kunde inte äta lunch förtän vid 14:00... jag åt frukost 06:00 men var inte alls hungrig bara exalterad över allt!

Hoppas få se en "normal förlossning" nu i helgen. Jobbar fredag-söndagnatt och jag som aldrig jobbat natt... ska sova två timmar nu ikväll innan jag åker hemifrån. Rädd för att inte få sova ordentligt på dagen då barnen är hemma...

(null)

(null)

Idag var jag och Samuel hos ortopisten och han ser bra med glasögonen! Samuel var jätteduktig och fick äta på MCdonalds efteråt. 

Hoppas ni får en fin helg!! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0