Älskar vädret

Vi har så varmt och soligt, jag bara älskar det! Det gör mig glad i kropp och sinne. Sitter och njuter på balkongen dagligen och drömmer mig bort till ett hus med en lättskött trädgård.
 
I helgen gjorde vi inte så mycket, handlade, tränade och åt. På lördagen såg vi Eurovision och det såg ut att gå bra för Benjamin men tittarna tyckte inte som juryn. Men in their face för han är populärast på Spotify =D
 
I söndags tentapluggade jag hela dagen. Och idag var det så dags för sista tentan på terminen. Nu är den gjord och den kändes ok men en fråga kunde jag inte alls, svamlade på och den var såklart värd 3 poäng... Men men hoppas de andra frågorna räddar mig från icke godkänd. Man har inte lust att göra om den om jag säger så... Jag klarade vår förra tenta i antikonception och hoppas på ett godkänt på denna också =)
 
I helgen fick vi reda på vad vi ska skriva om i magisteruppsatsen samt vilken handledare vi ska ha. Jag och min partner blev riktigt chockade då läraren gav oss ett ämne som vi inte alls valde (hur donatorer av ägg/spermier känner X antal år efter de donerat) och en helt annan handledare. Vi hade varit i kontakt med en handledare som gillade vårt ämne och ville handleda oss... Jag är inte den som är den och skrev till läraren om hur vi kände och att min utbildningstjänst genom Karolinska vill att vi ska skriva om något som är av intresse för dem.
Idag fick vi det ändrat och vi ska skriva om vår egna idé wihooo och vi blev så glada! Vi ska göra en kvalitativ studie där vi intervjuar nya barnmorskor om deras upplevelser av mentorsprogrammet. Mentorsprogrammet är en satsning inom förlossningsvård ör att få nya barnmorskor trygga i sin roll och långsamt växa in i den. Det är regeringen som satsat pengar på förlossningsvården och detta är ett av projekten. Första kullen började i januari och andra kullen börjar nu i juni och det sträcker sig ca 3månader. Vi vill intervjua dem om deras erfarenheter/upplevelser av det, blev det som de tänkt sig? Bra/dåligt? Förbättringar? m.m. Hoppas det blir så bra som vi tänkt oss =)
 
Resten av veckan är jag på praktik, näst sista veckan i Mödravården. På fredag blir det barnmorskefesten som vi i termin 2 håller i. Jag är med i insparksgruppen där vi ska hålla lekar för dem och så ska de nya studenterna läsa upp en gammal barnmorskeed (jag ska läsa upp den och de upprepar). Ska bli riktigt kul!!!! =D
 
Idag var jag och barnen på Henrys skolas vårevenemang där barnen uppträdde på olika vis. Roligt!
 
Idag skickade jag in min uppsägningsblankett, nu är det slut med de äldre patienterna. Om tre veckor börjar jag på BB, har dock varken fått kontrakt eller schema än... Men det är på G, de måste först få klart om mitt avsked från min nuvarande avdelning.
 
Ni får ha en fin vecka!!!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0