TGIF

Helt slut, alltså helt dränerad på energi både mentalt och fysiskt. Det är mycket nu, många måsten och många krav. Skulle bara vilja dra ett gammalt täcke över mig och vakna upp lagom till våren och sommaren. 

Veckorna fram till examen är intensiva och vissa av dygnen är nästan omänskliga. Eller vad sägs om att ha tenta 9-12 och sedan ha praktik efter det 13:30-21:30 på andra sidan stan? Dessutom praktiserar jag dag, dagen innan... Eller att ha en heldag i skolan 9-16 och sedan ha praktik 21:00-07:30?

(null)


Vi har fyra kliniska examinationer, en salstenta och två seminarier under dessa nästkommande veckor. Vi ska praktisera treskift precis som förra praktiken och vi måste komma upp i 50 förlossningar samt 50 "passningar". Passning innebär att vi vårdar kvinnan/familjen på något sätt men att hon inte föder på vårt pass. Nej då, vi studenter får eller kan inte räkna med någon fritid eller vila.  

Allt kring uppsatsen är som en cirkus känns det som. Vi studenter, Handledarna och examinatorerna har fått olika riktlinjer kring det här med när, var och hur det reviderade arbetet ska tittas på. Det är också lite olika kring vem som ska godkänna det. Det känns som vi famlar i mörker och som att detta blir en långdragen historia... ska bli så SKÖNT när vi, handledaren och examinatorn är nöjda och den blir godkänd. Försöker släppa det men det är en jobbigt gnagande känsla när den fortfarande är under revidering och väntar på att bli godkänd eller kommentarer på ytterliggare revideringar. 

(null)


I veckan hade vi en del föreläsningar i komplicerad obstetrik, vattenfödsel, främja en trygg förlossning och möta föräldrar i kris. Vi har också fått öva på suturering, handläggande vid sätesförlossningar, sugklocka samt skulderdystoci. 

Skönt att det är fredag, vill bara vara hemma i helgen och fixa lite, vila och ladda batterierna. På måndag börjar vår sista praktik och jag ska vara på förlossningen och BB på Södertälje sjukhus. Ska bli så kul att äntligen få vara med på förlossningar igen!

Sett klart Roanoke nu (AHS) och den är verkligen speciell hahaha. Den har sina ljusglimtar och jag kunde inte sluta titta. Den blev bättre med tiden. 

Ni får ha en härlig helg!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0