Första inskolningsveckan över

Jag har fått gå med tre olika barnmorskor vilket kan vara både bra och dåligt. Vissa av passen har varit jättebra som i tisdags och idag. Jag kände att jag hade någorlunda koll idag, ansvarade över 2 förlossningspatienter. Sprang mellan rummen och stöttade, lyssnade på hjärtljud, undersökte och gav smärtlindring.

Nu i efterhand reflekterar jag över saker som jag kan förbättra och så. Agera snabbare på när pat förlossningsprogress avstannar, händer ingen progress på 3 timmar ska man vidta olika åtgärder, diskutera med koordinator alt läkarna. Förbättra samarbetet med uskan, vad gäller raster och patienterna vi har. Bra att reflektera och tänka efter vad jag kan göra bättre under nästa pass. 

(null)

I onsdagskväll var det ett jobbigt pass där jag inte hann äta på 10 timmar (jo 2 frukter...) Jag mådde jätteilla och hade jätteont i huvudet när jag kom hem. 
Vi hade flera olika pat med olika slags situationer. Vi får ersättning när vi inte ätit i tid eller pengar. Men det är inte bra! Det är en sak jag måste lära mig, delegera och passa på att äta när jag kan. Väntar man kanske man inte hinner alls...

I torsdags flyttades jag till BB för där fanns ingen BM som kunde gå med mig. För många studenter och nya barnmorskor på samma pass... 🤨

(null)
Samuel hade utvecklingssamtal i veckan och det går bättre i skolan nu. Han jobbar bättre, är gladare och piggare. Hoppas det fortsätter framåt! 

I helgen ska jag och Henry ut och äta samt gå på bio, mysigt!
På söndag ska vi hem till min vän A och fira hennes två yngsta barn som fyllt år. 🎉🎉

Nu har barnen 9 dagars sportlov! Skönt för dem 🤗

Trevlig helg!! 🍰🧁🎂 

Kommentarer
Postat av: Ingela

Nej det är sanslöst att inte få sitta ner o äta en stund, om än kort, på en hel arbetsdag! 😣 inte bra!

Du är duktig som reflekterar o vill prestera bättre. Allt för många människor gör aldrig det. Vår styrka! 💪🏻

2019-02-27 @ 10:26:29
Postat av: Ingela

Nej det är sanslöst att inte få sitta ner o äta en stund, om än kort, på en hel arbetsdag! 😣 inte bra!

Du är duktig som reflekterar o vill prestera bättre. Allt för många människor gör aldrig det. Vår styrka! 💪🏻

Svar: Jag vet, det är en del av det jag måste lära mig. Hitta tiden för att äta, planera med min uska så att vi båda får äta. Sedan jobbar vi i ”akutsjukvård” så vi får äta när tid finnes.

Skolan har verkligen lärt oss det här med reflektion och alltid sträva efter utveckling och förbättring.
Chetti

2019-02-27 @ 10:26:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0