Ledig hela helgen

Ännu en ledig långhelg, ledig fredag-söndag så det är riktigt härligt!
F har jobbat dag i veckan så jag har varit ensam hemma idag och på förmiddagarna när jag jobbat kväll. Så skönt att vara hemma själv  för ovanlighetens skull. 

Jag har tittat på serier, slappat och bara varit, det är inte många timmar då jag självklart hämtar Samuel när han slutar vid 13:15. Vi betalar maxtaxa på fritids men det är väldigt få timmar han går där då jag och F trixar och fixar så han knappt är på fritids. Det är under 10 timmar/månad. Han är alltid ledig på alla lov. Lyxigt för honom. Alicia och Henry gick hela dagar, från tidig morgon innan 7 till 15-17 varje dag. Då jobbade jag och F dagtid måndag-fredag. 
(null)

I tisdags hade vi utvecklingssamtal med Samuel och wow vilken utveckling!! Från att för ca 8 månader sedan vägra jobba, kunde inte hålla i en penna ordentligt och bråkade mycket till att nu sitta på sin plats och jobba på utan problem. Han håller pennan jättebra och har en fin stil. Så glad och stolt!! Jag som varit så orolig för honom och hur han skulle bete sig i 1:an. Han äter dock dåligt i skolan, leker fightlekar på rasten och vägrar duscha efter gympan. (Idag duschade han i alla fall wihoo). Han är otrolig på matte, stora tal både minus och plus räknar han ut på en sekund. Han kan vissa multiplikationstal också. 

Unge herr Henry kämpar på han med men med minsta ansträngning (enligt mina mått mätt). Men spanskan halkar han efter med rejält och spanskläraren ringde mig igår igen om att hon är orolig över honom. Att han inte jobbar, han är grym på spanska egentligen men har kompisar som stör honom på lektionerna så att han inte jobbar (sade läraren). Jag tjatar, sitter med honom 2 timmar/dag när jag inte jobbar kväll, påminner och gör allt för att han ska klara skolan. Jag kan inte göra mer! Jag blir bara så frustrerad då jag alltid har och alltid ger 100% i det jag gör särskilt när det kommer till studier. Mina barn ska fan inte få F i betyg, då är det helt stört! Jaja, vi kämpar på! 
Det är inte att Henry är dum, absolut inte, mer lat och uppe i det blå, svårt att koncentrera sig o få saker gjorda. 

Idag hade jag min vän Anna över på fika, gott!
(null)

I helgen ska vi försöka göra något kul hela familjen och så måste det storstädas.

Trevlig helg po er!

 

Kommentarer
Postat av: Stamp-E

jaja jävla ungar och skolan, vi tömmer hela elliotts rum på elektronik i jul om han inte fått upp betygen.

Svar: Ok, bra strategi! De fattar inte hur viktiga betygen är inför gymnasievalet
Chetti

2019-10-05 @ 09:11:44
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se
Postat av: Ingela

Vad härligt att det har vänt för Samuel i klassrummet, det handlar om mognad och att förstå att det är någon annan som har makten i klassrummet, haha <3 Henry får skärpa sig, det är inte meningen att du ska sitta med läxor 2 timmar per dag när han mycket väl kan klara det själv. Ändra wifit varje dag och ge koden först när han gjort läxorna ;)

Svar: Ja, verkligen så kul att Samuel mognat.
Nej, verkligen inte meningen att jag ska sitta varje kväll med honom men just nu måste jag det tyvärr. Henry är väldigt disträ och hade glömt huvudet hemma om det inte satt fast på kroppen...
Chetti

2019-10-05 @ 12:39:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0