Covid-19

Vill dela med mig mer av vad vi varit med om. Detta kan kanske ge styrka åt de som just nu genomgår eller kommer genomgå detta i framtiden. 

Detta är ju en ny sjukdom och när Felix var inlagd så konsulterade läkarna med varandra och andra sjukhus för att komma fram till hur de skulle kunna behandla honom. 

Felix behandling bestod mestadels av syrgas för att upprätthålla saturationen och för att ge organen syre för att fungera. Han var uppe på 60% syretillförsel när det var som värst. 
Han fick också hög dos av blodförtunnande, morgon och kväll i form av Fragminsprutor. Detta ger man då C-19 koagulerar blodet vilket leder till proppar i lungor, hjärna m.m. Han ska fortsätta äta Eliquis vilket är en blodförtunnande tablett i ca en månad. Felix fick röntga lungorna innan hemgång och då såg man en typisk genomgången C-19 i lungorna. 
Felix immunförsvar gick bananas när han blev sjuk vilket är något som ses hos yngre-medelålders människor. Immunförsvaret attackerar inte bara viruset utan även andra organ i kroppen. Detta dödar kroppen helt enkelt... De gav Felix kortison intravenöst i 3 dagar för att hämma immunförsvaret och stoppa inflammationsprocessen. Detta hade god effekt för Felix. 

Vilka symtom har vi haft?

Felix: hög feber upp mot 40grader i 10 dagar, illamående, kräkning, hög andningsfrekvens, trötthet, förvirring, låg saturation, ont i bröstet, yrsel, förkylning, lite torrhosta

Jag: Ilamående, yrsel, darrig i kroppen (typ som lågt socker), subfebril, värmeökning på huden, inget smak- och luktsinne, huvudvärk som inte gav sig med Alvedon, täppt i näsan, lite torrhosta, en enorm trötthet och svaghet i kroppen, kliande utslag

Jag har aldrig i mitt 40-åriga liv varit sjukskriven. Fyra veckor har jag snart varit hemma! Jag är mycket bättre och planen är att börja jobba på måndag. Felix blir hemma minst 2 veckor till. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0