Semester

Yes, har semester i 6 dagar nu vilket känns overkligt men väldigt skönt! Tyvärr känner jag ingen genuin lycka på grund av det som händer i Ukraina 😢. 

Men jag ska i alla fall ha ordentliga sovmorgnar och sedan tänkte jag hitta på lite småsaker med barnen som museum och biobesök. 

(null)

(null)

(null)

Det har varit en bra vecka på förlossningen med min student, 2 bra födslar vilket alltid är kul 😍🤩👶🏻👶🏻. 

I helgen kommer en vän med sin dotter och chillar med oss, sedan har vi inte så värst mycket planerat. 3 veckor har Felix varit på sin praktik nu, tiden flyger verkligen fram. Pendlingen tar på hans krafter, går hemifrån tidigt och kommer hem sent… men men det är bara tillfälligt och vi hoppas han kan få jobb någonstans i Stockholmsområdet efter examen. 

Månadens räkningar var sjuka… vattenräkningen, elräkningen och avbetalningar som hänger kvar från i julas… min lön täckte dem precis och då hade jag ändå ut en bra lön denna månad. Jaja, vi har bestämt oss för att bo i hus så då är det så men riktigt dyrt… och just nu pluggar ju F, vi ser framemot ljusare tider med två månadslöner 🙏🏻. 

Med vikten är det kaos! 😩 Tränar gör jag för det gör jag för hälsan främst och för att fysiskt må bra och känna mig stark men maten, den maten… Måste tillbaka, måste skärpa mig och försöka hitta strategier att få mina hjärndemoner att inte bestämma över mig. Jag ska vara i kontroll men jag behöver hitta rätt strategier för mig! 

Önskar er alla en fin helg!! 🌸🌸


Kommentarer
Postat av: Ingela

Har ni gjort åtgärder hemma för att hålla nere räkningarna? Inte bada, inte spola vatten medan man borstar tänder, diskar etc? Sänk tvättandet till max 40 grader, duscha korta stunder (stäng av vattnet medan man tvålar och schamponerar sig). Detta gäller även barnen!

Sänk temp hemma med en grad. Stäng alla datorer/skärmar när de inte används. Dra ur laddkablar. Stäng av golvvärme. Stäng av ugn och annat i köket så de inte står på mer än nödvändigt. Låt ugnsluckan stå öppen efter användning så att ni kan nyttja värmen. Jag gör allt ovan. Fått ner elförbrukningen med hälften. Främst verkan har att stänga av golvvärmen i uterummet gjort. Ni gör kanske allt redan. Kram ❤️

Svar: Jag tycker ändå att vi lever relativt snålt med vatten och el förutom juldekorationerna då hahaha som säkert var största boven för december/januari elräkningen. Vi har golvvärme i badrummet och det skulle vara olidligt om den stängdes av under vintern så den står på alltid. Barnens och Felix datorer står ju på i timmar när de är hemma så tror att de också stjäl mycket el. Men vi måste absolut fundera på vad vi mer kan dra ner på…
Vattnet är vi så snåla vi kan med, dock dricker vi ganska mycket vatten per dag men det är ju dyrare att köpa vatten…

Vi hoppas och tror att vi kommer få ta del av elbidraget som ska delas ut i år. 🙏🏻
Chetti

2022-03-03 @ 07:13:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0